Natuurgeneeskunde en Energetische (Eclectische) therapie

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor diverse disciplines die vanuit de natuur werken. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur, kruidengeneeskunde en natuurlijk ook aan mijn specialisatie ‘paranormaal therapie’.

Energetische (Eclectische) therapie (paranormaal therapie) is een oeroude behandelwijze van ziekten en aandoeningen en komt in grote verscheidenheid in veel culturen voor.

Als energetisch therapeut, ook wel magnetiseur genoemd, werk ik met de universele levensenergie en richt ik mij op het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens en dier aanwezig is. Dit herstellen gebeurt door het opheffen van de ontstane blokkades, waardoor de levensenergie weer naar behoren zal kunnen doorstromen en de klachten verdwijnen. De cliënt zal weer onafhankelijk in zijn/haar eigen kracht komen te staan.

Dieren reageren ook heel goed op de behandelingen. Ze zijn heel ontvankelijk voor deze vorm van therapie vanwege hun natuurlijke openheid. En al lijken de problemen op het vlak van de gezondheid en van de psyche van dieren minder eenvoudig te ontdekken dan bij mensen, contact met dieren is wel degelijk mogelijk!

Inmiddels heb ik met goede resultaten paarden, honden en katten onder behandeling gehad.

Energetische (Eclectische) therapie kan ook aanvullend, naast andere (reguliere en alternatieve/additieve) behandelingen worden toegepast. Het is een veilige, natuurlijke behandelwijze.

Sinds 1993 is paranormaal therapie gelegaliseerd en de meeste zorgverzekeraars hebben deze geneeswijze in hun vergoedingenpakket opgenomen.

Iedere VBAG-therapeut doet er alles aan om jou op een goede en respectvolle manier zorg te bieden. Toch kan het voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Maak deze kwestie dan kenbaar aan je therapeut. Misschien is er sprake van een misverstand en kom je er samen uit als je datgene bespreekt waarover je ontevreden bent of aangeeft wat je anders wilt. Is het moeilijk je ongenoegen mondeling te uiten? Probeer het je therapeut dan schriftelijk voor te leggen. Mogelijk ontstaat er op deze manier een opening om met elkaar te praten. Meestal lost een goed gesprek met je therapeut jouw onvrede of klacht op.

Zie onderstaande link en het 8 stappenplan

Voor een overzicht van vergoedingen en zorgverzekeraars:

https://mijn.vbag.nl/voor-consument/vergoedingen.html